Aikamatka Viipuriin -kirja

30,00

Kirja tarjoaa vanhojen postikorttikuvien ja samasta paikasta otettujen uusien kuvien avulla lukijalle aikamatkan 100 vuotta vanhaan Viipuriin ja takaisin.

Kuvat Mikko Mäntyniemi. Teksti Pekka Kantanen.

Sivuja: 167

Sidos: Kovakantinen

Kieli: Suomi

Julkaistu: 2010

Viipuri on suomalaisille yhä rakas ja tärkeä kaupunki. Jokaisella meistä on oma mielikuva kaupungista, ja Viipuri on ainakin tuhannen ja yhden tarinan arvoinen. Olemme keränneet tähän kirjaan 73 kuvaparia, joiden välityksellä pyrimme kertomaan edes osan noista tarinoista. Useimmissa kuvapareissa on vasemmalla noin 100 vuotta vanha postikortti ja oikealla samasta paikasta otettu kuva nykyisestä Viipurista. Ihan aina uutta kuvaa ei ole ollut mahdollista ottaa samasta kuvakulmasta tai samalta etäisyydeltä kuin alkuperäinen kuva on otettu. Pahoittelemme siis muutamaa epätarkkuutta. Postikortit olivat mielenkiintoisia lähteitä myös niiden sisältämien viestien ansiosta Olemme ottaneet kirjaan mukaan joitakin aikalaisten viestejä. Toivottavasti kukaan ei pahastu, vaikka kirjastamme löytyisikin mummon vanha postikortti.

Kuvapareista näkee hyvin Viipurissa tapahtuneen muutoksen. Kaupungissa on säilynyt paljon arvokasta rakennuskantaa. Paljon on myös tuhoutunut joko sotien aikana tai sitten rauhan aikana, kun kiinteistöjä on hoidettu huonosti – tai ei ollenkaan. Viipurin lähihistoria ei ole ollut kaupungille helppo. Toivottavasti tämä kirja herättää nuoremmissa kiinnostusta kaupunkia kohtaan ja toivottavasti kirja löytää tiensä myös nykyisten viipurilaisten käsiin. Omaa kaupunkiaan voi rakastaa vain, jos tuntee sen historian ja merkityksen.

 

Vastaavia tuotteita

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Aikamatka Viipuriin -kirja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Title

Palaa ylös